Nyheter

Full fart i skolstudien

Mycket händer i skolstudien just nu. Uppföljning av de första skolklasserna är på gång, två nya sjätteklasser har startat och cirka 150 lärare har fått en genomgång av upplägg och praktiska mindfulnessövningar som andningsankaret och kroppsscanning.

läs mer

Mindfulness på skolschemat

Upptäcksfärd i fantasiskog, mjukisdjursavslappning och andningsövning. Ett nytt ämne har lagts till på schemat i klassrummen i Skåne. I ett projekt bland tusen skolbarn ska forskare undersöka om övningar i mindfulness kan leda till minskad stress. De vill även kartlägga den psykiska hälsan.

läs mer

Ögat på forskning i frontlinjen

Välkommen till Insamlingsstiftelsen för Forskning om Mindfulness och Medkänsla, IFMM. Stiftelsen ska med insamlade medel stödja och stimulera forskning, utvecklingsarbete och utbildning inom mindfulness och medkänsla och sprida kunskap om vetenskapligt underbyggda metoder.

läs mer

Ge ett bidrag

I dag är stressrelaterade besvär vanliga orsaker till förlorade friskår. Ett flertal studier visar att Mindfulness kan vara en bra metod för exempelvis minskad stress och ökad koncentration. Men mer forskning behövs för att få säkrare svar. Ge ett bidrag och bli en del av en spännande utveckling.

läs mer

Ny bas för forskning om mindfulness

Mindfulness and Compassion Center for Research, Practice and Education (MCC) är en ny forsknings- och kunskapsplattform för Skånes primärvård och Lunds universitet som analyserar effekterna av mindfulness och medkänsla på den psykiska, kroppsliga och sociala hälsan.

läs mer